Sinterklaasfeest veroorzaakt onrust in Zaandam

Geplaatst door | okt 18, 2020
 

Hoorn- De organisatie van het sinterklaasfeest in Zaandam gaat dit jaar moeizamer dan normaal. Dat komt omdat er te weinig geld is opgehaald door onenigheid over de pietendiscussie. Daarnaast zorgen de nieuwe coronamaatregelen ook voor tegenvallersIeder jaar wordt dit Sinterklaasfeest georganiseerd voor de minder bedeelden gezinnen in Zaandam ZuidHet Sinterklaas Comité Zaanstad durft niet te zeggen of dat dit jaar ook het geval is.  

 

 Het Sinterklaas Comité Zaanstad is voor een groot deel afhankelijk van het geld van sponsoren en inzamelacties. René en Patrick zitten samen in de organisatie van het Sinterklaas Comité Zaanstad en daarnaast krijgen ze hulp van vele diverse medebestuursleden verteld René de Reus. Voor dit feest hebben wij 20.000 euro nodig, maar van de gemeente ontvangen wij maar 2000 euro subsidieWij doen daarom een beroep op de bewoners door middel van collectes en wij vragen op Facebook of mensen geld willen storten voor de stichting.” Facebook heeft sinds kort besloten om alle accounts met afbeeldingen van zwarte piet te blokkerenHet Facebookaccount van de stichting is anderhalve maand geblokkeerd geweest omdat er nog foto’s opstonden van zwarte piet. “Dit waren allemaal nog oude foto’s omdat ik al achttien jaar aan Sinterklaasfeesten doe. Hierdoor hebben duizenden mensen in de tussentijd niet mijn doneeractie kunnen zien en daar ben ik zo boos over.” 

 

 Dit is niet het enige probleem van de stichting, want sponsoren wilden ook geen geld meer bijdragen aan het Sinterklaasfeest. “Dit jaar zijn er maar drie bedrijven die ons willen sponsoren. Een van onze hoofdsponsors is supermarktketen ‘Deen in Hoorn zij hebben wel een hart voor het sinterklaasfeestDAlbert Heijn’ helpt ons niet eens met sponsoren, want die boycotten sinterklaas en zwarte piet. Omdat wij gewoon nog traditionele pieten hebben willen ze ons niet helpen, maar wij willen ervoor strijden dat het Sinterklaasfeest op de traditionele manier door kan blijven gaan”, aldus De Reus. 

 

De manier waarop het Sinterklaasfeest in Zaandam vroeger altijd werd gevierd gaat nu waarschijnlijk niet lukken vanwege het Coronavirus. Toch hoopt René nog iets te kunnen organiseren voor de bewoners van Zaandam in het teken van Sinterklaas. Odat gaat lukken inog altijd niet helemaal zeker.  

Bron: De Stugge Zegger

Neem contact op!

Heeft u een vraag of opmerking stuurt u gerust een bericht. Wij beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk.